Natur och miljö och naturstudier

Yrsa är en förskola som under lång tid utvecklat en natur och miljöinriktad verksamhet.

Vi har deltagit i Naturvårdsförvaltningens projekt ”Kretsloppsverkstan” och vunnit kommunens miljöpris.

Flertalet av personalen är specialutbildad i natur- och miljökunskap.

Vardagen på Yrsa fungerar så miljövänligt som möjligt. Vi odlar och ägnar mycket tid vår och höst på våra två trädgårdsland.

Vi källsorterar aktivt med barnen. Vi har under många år även komposterat vårt matavfall i egen kompost och använt jorden på våra trädgårdsland, men vi har tvingats sluta med det pga att en och annan råtta blev intresserad! Men vi komposterar så klart i kommunens kärl!

Vi gör miljövänliga inköp och undviker halvfabrikat i vår matlagning, så långt det är möjligt.

Vi tycker att naturen är en oerhört rik källa för att lära om tillvarons alla mysterier och fakta och att utveckla sin empatiska förmåga. Därför har våra temaprojekt alltid olika naturföreteelser som grund.

En eftermiddag i veckan har Yrsas fyra-femåringar naturstudier i vårt naturstudierum fyllt av alla spännande fynd vi gjort ute i skogen. Under naturstudierna provar barnen på olika naturvetenskapliga experiment och forskar kring olika naturfenomen.

Varje höst åker vi med alla barn, utom de allra yngsta, till experimentverkstaden Tom Tits i Södertälje. Det ger en härlig inspiration till fortsatt undersökning av naturfenomen.

Kommentarer inaktiverade.