Yrsaaktiviteter

Tillbaka till "För oss på Yrsa"

På våren avslutar vi temat och övergår till ett tema kring något naturprojekt- som blommor, insekter etc. Vi ägnar oss åt trädgårdsarbete och odling och växtexperiment.

Gymnastik

Gymnastik med 1-3 åringarna en fm/veckan

Gymnastik med 4-5 åringarna en fm/veckan

Temaverksamhet

 Varje vecka har 1-3 åringarna temaverksamhet.

Varje vecka har 4-5 åringarna temaverksamhet.

konstnärskatten

Månadsfester

Två gånger per termin i slutet av  månaden  har vi en månadsfest då barnen och vi klär ut oss och ger oss iväg på ett spännande äventyr- ett drama- där vi oftast hjälper någon komma ur en knipa.

Övernattning i Ekbacken

Varje vår åker de två äldsta åldersgrupperna iväg en fredag till lördag på övernattning ute i Ekbacken. Vi åker dit vid 14 för att där träffa något hemligt spännande som tar oss på en uppdragsbana där det väntar en skatt i slutet av banan. Vi grillar sen hamburgare vid lägerelden och har pyjamasdisco med popcorn. Vi sover sen kvar där i sovsäckar. Morgonen efter kommer föräldrar och syskon ut med fikakorg och vi fikar tillsammans innan det är dags att åka hem igen. En oerhört rolig och uppskattad aktivitet.

Björkens övernattning maj 2015

Resan till Tom Tits.

Vi åker till Tom Tits varje höst med de äldre barnen och flera föräldrar i en hyrd buss. Rooooligt!!!Skogens dag.

I september varje år  har vi en rolig dag vi kallar ”Skogens Dag”. Vi går iväg till vår skog som vi kallar Sprängskogen. Där utmanar vi barnens kunskaper och tankar i en interaktiv bana om natur och miljö ( en bana/ temagrupp). Sen äter vi vår medhavda matsäck och leker och bygger kojor i skogen.

Rådjursungen fryser och behöver ett bo!

Dags för lunch- Rönnarna

Lunchdags för Björkarna.

Kojbygge och stenhopp.

Tillbaka till ”För oss på Yrsa”